Yoville

2010.01.03. 07:43

 

 

A költözés után sokáig rendezkedtünk, vásároltunk, pakoltunk és természetesen pihentünk is.

Egyik új pihentető elfoglaltságom ismét egy játék. A Farmvillet egy kicsit hanyagoltam és helyette az egyik testvérét a Yovillet fedeztem fel. Ugyan ott, ugyan az a cég, majdnem ugyan úgy... aprócska különbségekkel, amitől más lesz az egész. :)

 

Ebben a játékban egy lakást kell berendeznünk, vásárolnunk bútorokat, ruhákat, vagy amit épp akarunk. Természetesen virtuális pénzért mindezt, amit sütemények sütésével és barátaink lakásának a látogatásával teremthetünk elő magunknak. Később vehetünk újabb és újabb házakat, folytathatjuk ezt a végtelenségig. Viszont van egy apróság ami megbolondítja ezt a játékot, az online kommunikáció lehetősége! A saját lakásomon kívül van egy városka is a játékban, ahol találkozhatunk a többi online játékos avatarjával és kommunikálhatunk velük a képregényeknél megszokott légbuborékok, vagy chat  formájában. Ezzel a kis változtatással eszméletlen sok lehetőség megnyílt: mindenféle partikat tartanak, nagyban folyik az adás-vétel, játékok, stb... és természetesen pénzt is kereshetünk, vagy spórolhatunk. Nekem nagyon megtetszett egy dekorációnak minősülő úgynevezett "mafia henchman" amit sajnos a boltokban már nem lehetett kapni, de az online saleken néha ki lehetett fogni, persze jó drágán. Ekkor történt nálam ami még soha, röstellem is nagyon, (figyelem, most gyónás következik!) igazi pénzért vettem virtuálisat! Tudom, nem vagyok normális... :D

 

De mentségemre: sokan vesznek maguknak játékokat igazi pénzért. Pl: az xboxba, vagy a playstationba... az is tulajdonképpen egy ugyan ilyen virtuális játék, csak az lemezen van, ez meg a facebookon. Aki egy darab lemezért fizet ki pénzt, az tulajdonképpen ugyan azt teszi amit én tettem, csak az ő lemeze akár meg is sérülhet és oda a játék. Az én játékom nem sérülhet, sőt, az a veszély sem fenyeget, hogy elhagyom... hiszen az interneten mindig ott van. Ez első hallásra egy kicsit furcsa lehet, de ha jobban belegondol az ember igazam van. ( De lehet akár egy jó kis vita téma is társasági unatkozás ellen. :) ) Mindenesetre ha meg güzültem volna és éjjel-nappal játszok, akkor sem tudom mennyi idő kellett volna, hogy összegyűjtsem a henchman árát... rengeteg. Hozzáteszem nekem nagy kedvenceim e játékok megalkotói és ha valakik, ők megérdemlik, hogy némi pénzhez is jussanak...

 

Első rémtettem után folytatom a jó dolgokat, mert igenis van olyanja is a játéknak: kommunikálok idegen, a világ minden táján lévő emberekkel, akik közül igen kicsi a valószínűsége, hogy sok magyar lenne (bár már ilyen is előfordult párszor)-> tehát más nyelven kell tennem->lehet nyelvet tanulni, gyakorolni! Az igazi élő nyelvet és a szlenget, nem a hetvenéves Jolánka tanárnéni könyvből tanult elavult angolját, ráadásul (mivel itt írni kell), a helyesírást. De rengeteg a spanyol, meg mindenféle más nyelveken beszélő ember is.

Azért nem kell aggódni, nem fogok sok ilyet csinálni, ráadásul hétfőn megyek suliba, további nyelvtanulás céljából! :)

 

Itt pedig pár kép a játékból, a drága "mafia henchman", az avatarom és a virtuális kutyám:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolodom.blog.hu/api/trackback/id/tr191641212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.blondy (törölt) 2010.02.23. 23:11:08

Na nem csak a Henchman volt itt a nagyobb beruhazas:))Maffia hat, Chiwawa, mennyi coin-t rendeltel 100K-t?:D:D:D:D

Marcsu 2010.08.05. 22:10:50

@Xiamiau: Egyiket sem boltban vettem, mindet üzleteltem. Ezeket csak cashért lehetett kapni anno, én coinért vettem kéz alól.
Én is eladtam elég sokmindent, csináltam saleket... :DDD

dr.blondy (törölt) 2010.10.25. 17:00:47

Bejelöltelek facebookon:) Majd nezz ra Yovillen az otthonomra:)a te ihletésedre rendeltem Yocash-t:) Azota egesz kis birodalmat epitettem fel.:)
süti beállítások módosítása