Szalagos fánk

2009.07.17. 21:41

 

 

Ahogyan Anya csinálja.

 

Hozzávalók:

Kb. 60-70 dkg liszt,

2 teáskanál élesztőgranulátum,

3 tojás,

tej, ( annyi amennyit felvesz a tészta)

csipet só,

Kb. 3 csapott ek cukor,

olaj,

 

A lisztet a sóval, a cukorral és az élesztővel szárazon, alaposan összekeverjük. 3 tojással és annyi tejjel, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk ( a nokedli tésztától kicsit keményebb) elkeverjük, dagasztógéppel jól kidagasztjuk, amíg a tál faláról el nem válik.  Kb egy óráig meleg helyen tartjuk, amíg 2-3 szorosára megkel. Jó erősen kilisztezett deszkára öntjük, a tetejét is meglisztezve (hüvelyk) újnyi vastagra nyújtjuk, ezután kerek formára ( lehet pohárral is) kiszaggatjuk.

Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, porcukorral megszórva lekvárral tálaljuk. 

Nnnnyami :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolodom.blog.hu/api/trackback/id/tr671252229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása