Szalagos fánk
2009.07.17. 21:41
Ahogyan Anya csinálja.
Hozzávalók:
Kb. 60-70 dkg liszt,
2 teáskanál élesztőgranulátum,
3 tojás,
tej, ( annyi amennyit felvesz a tészta)
csipet só,
Kb. 3 csapott ek cukor,
olaj,
A lisztet a sóval, a cukorral és az élesztővel szárazon, alaposan összekeverjük. 3 tojással és annyi tejjel, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk ( a nokedli tésztától kicsit keményebb) elkeverjük, dagasztógéppel jól kidagasztjuk, amíg a tál faláról el nem válik. Kb egy óráig meleg helyen tartjuk, amíg 2-3 szorosára megkel. Jó erősen kilisztezett deszkára öntjük, a tetejét is meglisztezve (hüvelyk) újnyi vastagra nyújtjuk, ezután kerek formára ( lehet pohárral is) kiszaggatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, porcukorral megszórva lekvárral tálaljuk.
Nnnnyami :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.