A mai napom nem volt túl kellemes, ezért úgy gondoltam most még nem írok beszámolót az eseményekről, inkább meghagyom az utókornak eme csodálatos receptet. Úgyis mindenki szereti és már olyan sokan kértétek. Természetesen a leírt mennyiségek főleg a hangulatfokozó folyadékot illetően ízlés szerint használandóak! :P

 

Lassacskán, de közeleg a húsvét, még van egy kis idő gyakorolni. Akinek nincs kedve a gyakorláshoz, nyugodtan használja kísérleti nyúlnak a locsolkodó vendégeket!

Hozzávalókok:

1 üveg szeszes ital,

1 poharas tejföl,

ugyan ennyi majomméz,

1.5 evőkanál kristálycukor,

0.5 teáskanál só,

1 evőkanál cit rongylé,

0.5 evőkanál must ár,

kb. 10 t'ojás,

kb. 30-40 dkg gép sonka,

1 csipet őrült feketebors,

 

Végy egy üveg söröt! Ha nincs otthon az se gond, helyettesíthető bármilyen alkoholtartalmú nedűvel, ízlés szerint. Én whiskykóla kombóval szokom csinálni, eddig mindig bevált. :)

Húzzuk meg a züveget!

A t'ojásainkat főzzük keményre, pucoljuk meg, tojásszeletelővel vágjuk sokfelé. Közben néha húzzuk meg a züveget, nehogy kiszáradjunk! A sonkánkat vágjuk vagy vékonyka csíkokra, vagy kicsinyke kockákra ízlés szerint. Igyunk egyet a munka örömére! Egy nagyobbacska tálban keverjük össze a mázgákat és a fűszereket. Ezután igyunk egyet a zegésségünkre is! Végezetül keverjük bele a felszeletelt t'ojásainkat és sonkáinkat.

Utolsó lépésként nézzünk a pohárunk fenekire!

Néha felturbózom egy kis csemege Kukor Icával, úgy is nagyon finom.

Többet nem tudok elmondani, kérem kaccsojja ki!

:DDDDD

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolodom.blog.hu/api/trackback/id/tr5964457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása