Lassacskán, de közeleg a húsvét, még van egy kis idő gyakorolni. Akinek nincs kedve a gyakorláshoz, nyugodtan használja kísérleti nyúlnak a locsolkodó vendégeket!
Hozzávalókok:
1 üveg szeszes ital,
1 poharas tejföl,
ugyan ennyi majomméz,
1.5 evőkanál kristálycukor,
0.5 teáskanál só,
1 evőkanál cit rongylé,
0.5 evőkanál must ár,
kb. 10 t'ojás,
kb. 30-40 dkg gép sonka,
1 csipet őrült feketebors,
Végy egy üveg söröt! Ha nincs otthon az se gond, helyettesíthető bármilyen alkoholtartalmú nedűvel, ízlés szerint. Én whiskykóla kombóval szokom csinálni, eddig mindig bevált. :)
Húzzuk meg a züveget!
A t'ojásainkat főzzük keményre, pucoljuk meg, tojásszeletelővel vágjuk sokfelé. Közben néha húzzuk meg a züveget, nehogy kiszáradjunk! A sonkánkat vágjuk vagy vékonyka csíkokra, vagy kicsinyke kockákra ízlés szerint. Igyunk egyet a munka örömére! Egy nagyobbacska tálban keverjük össze a mázgákat és a fűszereket. Ezután igyunk egyet a zegésségünkre is! Végezetül keverjük bele a felszeletelt t'ojásainkat és sonkáinkat.
Utolsó lépésként nézzünk a pohárunk fenekire!
Néha felturbózom egy kis csemege Kukor Icával, úgy is nagyon finom.
Többet nem tudok elmondani, kérem kaccsojja ki!
:DDDDD